کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: مسمومیت غذایی باکتریال به علت توکسین های آزاد شده در جریان رشد میکروب ها در غذاهایی که در محل گرم نگهداری می شوند، ایجاد می شود.
کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: مسمومیت غذایی باکتریال به علت توکسین های آزاد شده در جریان رشد میکروب ها در غذاهایی که در محل گرم نگهداری می شوند، ایجاد می شود.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ مصطفی رمضانیان افزود: غذاهایی مثل ژامبون، سوسیس، گوشت دودی، ماهی، شیر و فرآورده های آن از جمله خامه و نیز تخم مرغ، بیشترین مسمومیت های غذایی را ایجاد می کنند.
وی تصریح کرد: علائم اصلی مسمومیت استفراغ و اسهال است و در مواردی دردهای شکم، ضعف، تب خفیف، کم آبی بدن و شوک نیز ممکن است ایجاد شود.
کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج اظهار داشت: دوره این بیماری بر اساس نوع میکروب در افراد متفاوت است و با توجه به شدت بیماری می تواند به صورت سرپایی درمان شود و یا در موارد شدید نیاز به بستری باشد.
وی اذعان داشت: برای پیشگیری از مسمومیت بهترین اقدام این است که غذاهای حاوی گوشت و شیر و فرآورده های لبنی و ماهی و تخم مرغ سریع مصرف شوند و در صورت عدم مصرف بلافاصله سرد و در یخچال نگهداری شوند.
رمضانیان یاد آور شد: در هنگام مسمومیت اقداماتی از قبیل استراحت در بستر، ناشتا بودن تا 4 ساعت و تا زمانی که استفراغ متوقف شود، تغذیه با مایعات خوراکی در صورت اسهال و استفراغ شدید و سرم درمانی برای بیمار انجام شود.
وی افزود: اولین اقدام در صورت بروز علائم مسمومیت مراجعه به پزشک است که بیمار باید از هرگونه خود درمانی جدا" پرهیز نماید.
کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) در پایان خاطر نشان کرد: بهترین راهکار برای پیشگیری، خودداری یا پرهیز از مواد غذایی مانده، خودداری از مصرف انواع غذاهای بیرونی و فست فودی، رعایت بهداشت و شستشوی دست ها قبل از غذا و نحوه صحیح نگهداری مواد غذایی است.5